torstai 15. lokakuuta 2015

Noormarkun uusi kirjaston avajaiset

Noormarkun kirjasto 
Kävin tänään Noormarkun uudessa kirjastossa, jossa oli tänään kaikille ihmisille avoinna olevat avajaiset. Noormarkku on Porin kaupunginosa, joka liittyi siihen 2010, joka oli mielestäni hyvä hyvä juttu, koska kunnalla ei ole ollut rahaa enää paljonkaan.
Miten tiesin mennä sinne? Minä sain kutsun kirjastonjohtajalta, että  olis siel avajaiset tänään. Miks olin kirjastonjohtajan tekemisissä? Olen hakenut ja pääsin työhaastatteluun tiistaina työharjoittelun  vuoksi. Miten kävi minun työhaastattelussa? Sain sen työn Porin kirjastosta joka on Satakunnan pääkirjasto.
minun työharjoittelu paikka 
avajaiset olivat hienot. siel oli paljon puhujia ja virallisia ihmisiä, jotka istuivat hiljaa tuoleilla, kun tulimme äidin kanssa kirjaston sisätiloihin. He kuuntelivat kahden miehen huilun soittoa. Me mentiin istumaan taakse, koska emme olleet virallisia ihmisiä, joku oli kutsunut heidät jo kuukausien ennen kaikkia muita. Avajaisissa myös oli joku nuorten kansallislaulun ryhmä  ja Runoilija. Kirjastonjohtaja tilasi runoilijalta etukäteen runon tilaisuuteen, joka on Porin kirjaston käytössä.

Noormarkun uusi kirjasto on vanhassa kunnantalolla, joka oli lähes viisi vuotta tyhjänä. Siellä ei ollut ennen mitään muuta kuin seinät, lattialla pölyä ja katolla hämähäkin seitejä. Siellä on silti nyt hyvä uusi kirjasto. Joku johtaja sanoi, että Poriin saa  luottaa aina. Olen samaa mieltä, koska olen käynyt Porin parhaimman erityiskoulun alaasteen. Sai luottaa Poriin aina silloinkin.

Noormarkun kirjasto on myös esteetön, tämä juttu on erinomainen, koska olen pyörätuolissa ja vaikeasti vammainen. Siks esteetön ympäristö on, mielestäni,se on kaikille etu, koska ihmiset ikääntyvät huima vauhtia. esteetön ympäristö on väistämätön edessä päin kaikilla muillakin kaupungeissa ja kunnilla ihmisten ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden vuoksi.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti